Gallery Samples

SONY DSC SONY DSC KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA SONY DSC

Travel Samples

dsc02811 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA dsc2733 dsc2850

Taal, Language, Sprache

Deze site is opgezet in het Engels maar commentaren en opmerkingen mogen ook in het Nederlands of Duits.

This Site is setup in Englisch but comments and remarks are also allowed in Dutch and German.

Diese Seite ist entwurfen im Englisch aber Kommentaren oder Aufmerkungen Duerfen auch im Deutsch oder Niederlaendisch gemacht werden.

Disclaimer

Copyright

The photos and texts of this site may not be reproduced or stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any other way, either on paper or digitally, without the prior consent of the author.

Leon van Roosmalen.

Onderweg naar QuyNhon

Na de kookles van gisteren overleefd te hebben, zijn we vandaag vertrokken naar QuyNhon en wonderbaarlijk de hele dag nagenoeg droog weer. Tijdens zon tocht van een paar honderd kilometer kom je uiteraard weer de scooters tegen met diverse soorten bagage.
Een indrukwekkende stop is uiteraard het bezoek aan de plaats My Lai waar in 1968 een grote slachting plaats vond onder de burgerbevolking door de Amerikaanse soldaten waarvan ik me nog steeds de nieuwsberichten van kan herrineren uit die tijd. Er is nu een monument en een museum en van de woningen van de mensen zijn de fundamenten nog te zien.
Langs de route komen we ook lang een klein ziekenhuis met een monument en museum. Dit ziekenhuis is gesponsord uit onder andere de opbrengst van een gepubliceerd dagboek van een vrouwelijke Vietcong die in deze omgeving een hospitaal runde voor de gewonde Vietcongstrijders. Voor haar is ook het museum en het monument.
Als je meer wilt weten van dit verhaal kun je hier wat vinden.

http://www.vietnaminfo.nl/vietnam_informatie/boek_080104.html

Verder onderweg nog enkele stops gehad om wat dingen te bekijken zoals hier het vlechten van matten uit een bepaalde soort gras.
of het buigen van hout door middel van vuur ten behoeve van de scheepsbouw.
Morgen vroeg weer vroeg op voor de volgende etappe van de reis en hopelijk blijft het weer droog.

Groeten Leon.

1 comment to Onderweg naar QuyNhon

  • Hallo allemaal
    Leuk om te lezen wat jullie allemaal zien en beleven.
    Ik ben trouwens erg nieuwsgierig naar wat je geleerd hebt bij de Vietnamese kookles, leon. Er is maar 1 manier om daar achter te komen…
    Fijne vakantie nog.
    Groetjes ans

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>