Gallery Samples

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA SONY DSC img_0863

Travel Samples

SONY DSC pict2967 dsc3894 dsc01544

Taal, Language, Sprache

Deze site is opgezet in het Engels maar commentaren en opmerkingen mogen ook in het Nederlands of Duits.

This Site is setup in Englisch but comments and remarks are also allowed in Dutch and German.

Diese Seite ist entwurfen im Englisch aber Kommentaren oder Aufmerkungen Duerfen auch im Deutsch oder Niederlaendisch gemacht werden.

Disclaimer

Copyright

The photos and texts of this site may not be reproduced or stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any other way, either on paper or digitally, without the prior consent of the author.

Leon van Roosmalen.

Omgeving Ho Chi Minh City

Vandaag geen foto’s, het is al laat en we moeten morgen weer vroeg op om te vertrekken naar de Mekong delta. Vandaag toch weer een paar leuke, interessante en ontroerende momenten.
We zijn vroeg vertrokken naar Cu Chi, een plaats waar hevig gevochten is tussen de Vietcong en het Amerikaanse leger. Hier bevindt zich een netwerk van 220 km aan tunnels die door de vietcong gebruikt zijn om zich te verschuilen voor de Amerikanen en om aanvallen uit te voeren en zich weer snel te kunnen verstoppen. In deze tunnels werd geleefd en gewerkt. Deze tunnels zijn veel kleiner als die van Vinh Moc. Daar konden we nog een beetje krom gebogen door heen lopen maar hier was het kruipen en dan zijn ze voor de toeristen nog iets groter gemaakt. Ook was er een overzicht te zien van de vele boobytraps te zien die hier gebouwd werden.

Een ander bezoek vandaag was een bezoek aan de Cao Dai tempel. Deze tempel behoort toe aan een vrij nieuwe religie, gestart in als ik het me goed herinner in 1926. Het is een mix van boeddhisme, confucionisme en nog wat religies met ook nog westerse filosofen die erin verwerkt zijn.

De meeste indruk heeft vandaag toch het bezoek aan de familie van Kim Phuc gemaakt. Beter bekend als het napalm meisje. Zeker de wat oudere generatie kent deze foto die een omslag veroorzaakte in hoe men over de vietnam oorlog dacht.

Kim Phuc is gevlucht uit vietnam omdat ze daar als symbool gebruikt werd door de regering en niet haar eigen leven kon leiden. Ze woont nu in Canada. Omdat zij gevlucht is heeft haar familie in Vietnam het zeer moeilijk gekregen. De familie woont nog steeds op de plek van het bombardement.
Onze reisleider heeft een bijzonder band met de familie en probeert deze te ondersteunen. Al is het maar door bij haar schoonzus op bezoek te gaan met het hele reisgezelschap en in hun restaurantje wat te drinken.In dit restaurant hebben we gekeken naar een documentaire over Kim die toch zeer ontroerend is. Als verrassing waren de ouders van Kim ook aanwezig en dit leverde toch een zeer bijzondere ontmoeting op. De ouders van Kim wonen inmiddels ook in Canada maar waren toevallig hier op familie bezoek.
Voor de mensen die meer willen weten, google is je vriend.

Groeten Leon.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>