Gallery Samples

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA pict5935  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Travel Samples

dsc02266 dsc4018 dsc2820 dsc3871

Taal, Language, Sprache

Deze site is opgezet in het Engels maar commentaren en opmerkingen mogen ook in het Nederlands of Duits.

This Site is setup in Englisch but comments and remarks are also allowed in Dutch and German.

Diese Seite ist entwurfen im Englisch aber Kommentaren oder Aufmerkungen Duerfen auch im Deutsch oder Niederlaendisch gemacht werden.

Disclaimer

Copyright

The photos and texts of this site may not be reproduced or stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any other way, either on paper or digitally, without the prior consent of the author.

Leon van Roosmalen.

Jasper

Vandaag een half dagprogramma rond het stadje Jasper.

Wat je in alle reisgidsen en vakantie folders van Canada ziet zijn de meren en dan uiteraard de spiegelingen. Die zijn we vanmorgen dus ook proberen te gaan zien.

Je moet wel vroeg zijn want als het een beetje gaat waaien zijn ze natuurlijk weg. Nu vertrekken wij pas om 9 uur maar we zijn toch nog vroeg genoeg en naar later blijkt ook nog voor de grotere drukte van de andere toeristen. En wat je natuurlijk ook kunt hebben dat mensen met bootjes het water op gaan. Wat ook nog gebeurd is dat als we uitstappen stoppen we voor een vlonder die op het water drijft en wat doen mensen dus, ze lopen meteen die vlonder op om zo dicht mogelijk bij het water te zijn en dus meteen golfslag maken op het water. Gelukkig was daar iets verder op niet al te veel van te zien.

Volgens mij heb ik een stalker hier.

Tijdens de wandeling blijf je natuurlijk mooie landschappen zien.

Zonder watervallen kun je natuurlijk niet in de rockys.

En met zo’n mooie omgeving moet je natuurlijk ook op de details blijven letten.

Het zal wel aan mijn interpretatie liggen maar ik heb toch een beetje moeite met deze engelse tekst.

We worden steeds weer verrast door mooie vergezichten.

Het ochtend programma zit er op en de middag is vrij, maar de chaufeur zegt dat hij ‘s-middags een hike gaat doen naar een heuveltop en wie zin heeft kan meekomen. Met een groep van ongeveer 10 personen nemen we de uitnodiging aan en maken dus in de middag een mooie wandeling in een prachtige omgeving. Het is af en toe wel pittig maar de klim naar de top lukt. Wel begint door de inspanning mijn maag wel weer een beetje op te spelen maar daar komen we ook wel weer overheen.

Dit was dan de tweede dag met werkelijk schitterend weer, temperaturen volgens mij van tegen de dertig graden. Als we terug zijn in het hotel en ik in de spiegel kijk zie ik ook dat ik beter wat tegen zonnebrand had kunnen gebruiken.

Tot het volgende verslag.

1 comment to Jasper

  • Ik zie dat je goed aan het acclimatiseren bent. De foto’s worden steeds mooier. Ik vind persoonlijk die van die waterval wel erg mooi. Gelukkig heb jij GPS op je camera zodat je eenmaal thuis de coördinaten met ons kunt delen. Dat maakt onze planning weer een stuk makkelijker.

    Groetjes,

    Gerry

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>