Gallery Samples

SONY DSC KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA SONY DSC KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Travel Samples

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA dsc02527 picture0056 dsc00321

Taal, Language, Sprache

Deze site is opgezet in het Engels maar commentaren en opmerkingen mogen ook in het Nederlands of Duits.

This Site is setup in Englisch but comments and remarks are also allowed in Dutch and German.

Diese Seite ist entwurfen im Englisch aber Kommentaren oder Aufmerkungen Duerfen auch im Deutsch oder Niederlaendisch gemacht werden.

Disclaimer

Copyright

The photos and texts of this site may not be reproduced or stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any other way, either on paper or digitally, without the prior consent of the author.

Leon van Roosmalen.

Het weer

Vaak beginnen gesprekken met het weer dus nu ook maar een keer. Het is regen afgewisseld met plensbuien die dan weer overgaan in een wolkbreuk.
Het schijnt de komende dagen iets beter te worden maar dat zien we dan wel weer.

Ondanks het weer toch veel leuke dingen gezien. We zijn onder andere in Hue geweest, de vroegere hoofdstad van Vietnam. Hier ligt ook het koninklijk paleis of eigenlijk wat er van over is. Tijdens het TET offensief in de Vietnam oorlog is er zwaar gevochten in deze omgeving. Een van onze medereizigers die als bootvluchteling naar Nederland is gekomen heeft vroeger in Hue gewoond en heeft toen 20 dagen in de schuilkelders gezeten. Het is een gigantisch complex wat misschien te vergelijken is met de verboden stad in Peking.

Sommige stukken zijn al weer gerestaureerd maar het zal nog jaren duren voordat het klaar is.

We zijn via Da Nang naar Hoi An gekomen waar ook wat bezienswaardigheden hebben bekeken in de stromende regen ( letterlijk rivieren door de straten ), niet leuk voor de foto’s maar we vermaken ons toch wel.
Vanmiddag staat er nog een cooking class op het programma waar het de bedoeling is dat we leren Vietnamees te koken.

Tot de volgende keer als de internet verbindingen en de virusmeldingen het toelaten.

Groeten Leon.

1 comment to Het weer

  • Jammer van al die regen, maar ik zou zeggen kijk ook naar de kansen om anders te fotograferen dan bezig te zijn als mooi weer fotograaf. Vaak liggen de kansen voor bijzondere foto’s in bijzondere omstandigheden. Profiteer daarvan.

    Groetjes,

    Gerry

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>