Gallery Samples

picture0008 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Travel Samples

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA dsc1471 pict4878 dsc01502

Taal, Language, Sprache

Deze site is opgezet in het Engels maar commentaren en opmerkingen mogen ook in het Nederlands of Duits.

This Site is setup in Englisch but comments and remarks are also allowed in Dutch and German.

Diese Seite ist entwurfen im Englisch aber Kommentaren oder Aufmerkungen Duerfen auch im Deutsch oder Niederlaendisch gemacht werden.

Disclaimer

Copyright

The photos and texts of this site may not be reproduced or stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any other way, either on paper or digitally, without the prior consent of the author.

Leon van Roosmalen.

De Mekong Delta

Vanmorgen vroeg vertrokken richting de Mekong delta. Een delta gebied ongeveer net zo groot als Nederland.
Hier leeft men op en rond het water met van tijd tot tijd flinke overstromingen. Daar hebben wij op het moment geen last van, het is schitterend weer.
Voor dat we er zijn maken we nog een stop bij een Boeddha tempel waar het op een na grootste beeld staat van Vietnam van een lachende Boeddha die naar het blijkt net een pedicure krijgt.
In de tuin van deze tempel vinden we ook nog de nationale bloem van Vietnam, de lotus.
Binnen nog een blik op het altaar waar de moderne tijd ook heeft toegeslagen in de vorm van neon verlichting.
Verder gereden komen we aan bij de Mekong, waar we beginnen met een rondvaart. Op het water wordt druk gehandeld met de koopwaar op de schepen.
We leggen aan bij een eiland waar we enkele traditionele bereidingswijzen bekijken van verschillende lekkernijen zoals cocostoffees, gepofte rijst met caramel of cocoskoeken.
Ook worden hier nog op traditionele wijze vellen rijstpapier gemaakt die gebruikt worden om de Vietnamese loempias in te vouwen.
Hier liggen de vellen te drogen.
Van al dat lekkers moet natuurlijk ook geproefd worden en dus ook van de rijstwijn. waarbij dit wel een heel bijzondere variant is maar de ingredienten verzachten toch wel de smaak.

En omdat we toch al rare dingen aan het doen zijn leg ik ook nog maar een beestje in mijn nek.
Een stuk van de rondvaart gaat niet met de grote boot maar we stappen over in kleinere roeibootjes die staand geroeid worden met twee riemen tegelijkertijd.
Na dit uitstapje met de kleine bootjes, brengt de grotere ons naar de bus waarna we vertrekken naar ons hotel in Can Tho.
Hier krijgen we de laatste verrassing van de dag te eten, cocosmuis oftewel een soort rat. En het was nog lekker ook.

Groeten Leon.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>