Gallery Samples

SONY DSC SONY DSC picture0013 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Travel Samples

dsc3782 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA dsc2566 pict2876

Taal, Language, Sprache

Deze site is opgezet in het Engels maar commentaren en opmerkingen mogen ook in het Nederlands of Duits.

This Site is setup in Englisch but comments and remarks are also allowed in Dutch and German.

Diese Seite ist entwurfen im Englisch aber Kommentaren oder Aufmerkungen Duerfen auch im Deutsch oder Niederlaendisch gemacht werden.

Disclaimer

Copyright

The photos and texts of this site may not be reproduced or stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any other way, either on paper or digitally, without the prior consent of the author.

Leon van Roosmalen.

Dag 4, van Banff naar Jasper

Na een wat mindere dag voel ik me nu toch een stuk beter. Het weer ziet er ook veel belovend uit. Een strak blauwe lucht. De temperatuur is nog wat aan de lage kant. Er ligt wat ijs op de auto’s, maar de zon schijnt en in de zon voel je al dat het wel zal opwarmen in de loop van de dag. En als je wakker wordt met zo’n uitzicht dan belooft dat toch wel iets voor de rest van de dag.

En ook de vogels zijn al wakker.

Na een, voor mij, voorzichtig ontbijt vertrekken we richting Jasper met onderweg een paar ingeplande stops.

De eerste stop is lake Louise een mooi meer waar naar mijn mening het toerisme wat te nadrukkelijk aanwezig is met een gigantisch hotel ernaast. Toch jammer van zo’n mooie omgeving. Maar ja, het stamt nog uit de tijd dat alleen de “happy few” op vakantie konden gaan en dan ook van alle luxe voorzien wilden worden. Met het hotel achter je is er toch nog wel een leuk plaatje te schieten.

En natuurlijk, daar heb je hem ook weer.

Als volgende staat op het programma een bezoek aan lake Peyto wat volgens de verhalen van de chaufeur ooit bezocht is door de firma kodak omdat ze niet snapten waar die kleuren op de foto’s van het meer vandaan kwamen. Ze dachten dat er iets mis was met hun apparatuur omdat er zo’n vreemde kleuren op stonden.

En dan ook nog als bewijs dat ik er zelf ben geweest:

Het volgende op het programma laat me toch wel zien dat ik eigenlijk een beetje verwend ben met de dingen die ik al gezien en gedaan heb. Volgens de reisinformatie:  Eén van de hoogtepunten van West Canada is een bezoek aan de indrukwekkende Columbia Icefields, waar u een bijzondere tocht kunt maken naar één van de mooiste gletsjers van Canada: de Athabasca gletsjer.

De gletsjer zelf:

Met deze autotjes wordt je naar boven gebracht:

 

Waarna je als je boven bent een half uurtje mag rondlopen op een afgezet stukje ijs dat zeker als het druk is helemaal vol met mensen staat. Tijdens ons bezoek waren er maar 3 van deze bussen die ook niet helemaal vol waren. In het hoog seizoen hebben ze 5000 bezoekers per dag dus dan wordt het wel erg vol op zo’n veldje. Zeker met de groepsfoto’s makende japanner met de gletsjer op de achtergrond.

Niet dat je er geen leuke foto’s kunt maken maar sinds mijn bezoek aan de Perito Moreno gletsjer in Argentinie met een echte gletsjer wandeling valt dit dan toch een beetje tegen.

Als laatste stop voordat we in Jasper aan komen staat er nog een waterval op het programma.

Al met al toch een hele leuke dag gehad met een rit door hele mooie natuur en temperaturen die ruim boven de 20 graden zijn uitgekomen en een maag die ook weer redelijk aanvoelt.

Tot de volgende update. Groeten Leon.

 

2 comments to Dag 4, van Banff naar Jasper

 • Diny

  hoi Leon,

  Je geniet zo te zien van de mooie natuur, mooie foto’s!

  Groetjes Diny

 • Hoi Leon,

  We zien zo al mooi waar we wel en waar we niet naar toe hoeven te gaan. Die gletsjer is inderdaad niet zo spannend om te bezoeken, of kun je op eigen gelegenheid toch nog wat verder? We horen het allemaal wel zodra je weer terug bent. Gelukkig is zowel het weer als je maag weer opgeknapt.

  Groetjes,

  Gerry

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>