Gallery Samples

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA picture0017 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA SONY DSC

Travel Samples

dsc2963 dsc2142 dsc2890 SONY DSC

Taal, Language, Sprache

Deze site is opgezet in het Engels maar commentaren en opmerkingen mogen ook in het Nederlands of Duits.

This Site is setup in Englisch but comments and remarks are also allowed in Dutch and German.

Diese Seite ist entwurfen im Englisch aber Kommentaren oder Aufmerkungen Duerfen auch im Deutsch oder Niederlaendisch gemacht werden.

Disclaimer

Copyright

The photos and texts of this site may not be reproduced or stored in a retrieval system, or transmitted in any form or by any other way, either on paper or digitally, without the prior consent of the author.

Leon van Roosmalen.

17e Breedtegraad

In een land als Vietnam kun je natuurlijk niet om de oorlog heen. Je ziet op veel plaatsen nog de overblijfselen. Vandaag 21 september hebben we het gangencomplex van Vinh Moc bezocht. Deze gangen boden bescherming voor de bevolking tijdens de bombardementen van de Amerikanen en zijn tot 23m diep in de grond uitgegraven. Wij hebben een tocht door die gangen gemaakt van mischien een klein half uurtje en komen er benauwd, drijfnat bezweet en diep onder de indruk weer uit met het besef dat het zeer moeilijk moet zijn geweest voor de mensen die hier 5 jaar in geleefd hebben.
Van hieruit gaan we verder naar de 17e breedtegraad, de voormalige grens tussen noord en zuid Vietnam, een gebied dat hevige gevechten heeft gekend. Onderweg zijn ze uiteraard nog steeds bezig met rijstoogst en het weer klaarmaken van de grond.

Rond de grens bevindt zich de zogenaamde gedemilitairiseerde zone, een strook land van 5 km breed. Over een rivier op deze grens ligt nog de originele brug die de twee landen met elkaar verbind. Tijdens de oorlog stonden hier aan bijde kanten grote torens met luidsprekers waarmee ze elkaar bestookten met propaganda.
Het was een unieke ervaring om deze brug te voet over te kunnen steken.

Na het bezoek aan deze brug hebben we nog een monument bezocht, een kapot geschoten kerk.

Na deze indrukwekkende dag waarin het de hele dag geregend heeft behalve op de momenten dat we buiten de bus zijn geweest zijn we gaan eten bij Ushi.

1 comment to 17e Breedtegraad

  • Willy

    Hoi Leon,

    Leuk om mee te kijken in Vietnam. Ik heb de foto van frank en mia uitgeprint. Vindt ons mam wel leuk. Doe er nog 1 bij van jou of jullie drie├źn. Vindt ze vast nog leuker.
    Doe iedereen daar de groetjes,

    Willy

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>